- See more at: http://www.dearsillyblog.com/2012/01/how-to-remove-page-titles.html#sthash.4CvZ6ohG.dpuf

söndag 3 augusti 2014

Kozakov Challange 2014

Att Tjeckien skulle vara så vackert hade jag inte förväntat mig. Kullar och berg i ett mörkgrönt skogslandskap, och jag som älskar skog. Nerför berget gick det serpentinväg åt båda hållen. En av dem var helt avstängd för tävlingen under hela veckan. Det var nice ;)


Backen var brutal. Man fick upp riktigt hög hastighet och vägbanan var bara som en körfil i bred, vilket gjorde att de 4 svåra svängarna inte gav så jättestor felmarginal precis. Jag dök i höbalarna flera gånger under veckan :P haha, det är lätt att börja bromsa för sent i kurvorna liksom. Mina två första åk fotbromsade jag hela vägen ner. Men desto fler åk jag fick desto snabbare åkte jag nerför ;) Backen var helt underbar! Jag älskar den!

Foto: Adam Larsson (SWE)

Vi var runt 30 svenskar i Camp Sweden på Kozakov, plus några föräldrar som var där som support. Varje kväll tände vi en stor eld som vi satte oss runt och myste med några öl under stjärnklar himmel. Vilken härlig semester.


Billigt var det också! Jag åt huvudrätt med två glas vin på ett hotell nere i byn Turnov för bara 68 kr, inräknat det jag gav i dricks. Det får man inte ens ett glas vin för i Sverige :) vi levde som kungar! Servicen var väl inte på samma nivå då man sällan fick in maten samtidigt. Någon fick till och med förrätten efter huvudrätten liksom ;) hehe, olika kulturer?

Foto: Adam Larsson (SWE)

Upplägget var riktigt bra! På tisdagen var det freeride (fri åkning) och onsdagen lika så. Torsdagen började med freeride fram till 13.00 sedan var det tidskval resten av dagen. Då fick vi varsin fotboja "sensor" som tog vår personliga tid från startlinjen till mållinjen. Det gjorde att vi hade tid att köra 5 kval åk vardera :) vilket är riktigt mycket! Fredag förmiddag var det blött på vägbanan så när vi väl började köra c-klassen som jag tillhörde var det fortfarande "patchy" på marken, dvs. fläckar med blöt asfalt. Lördagen ägnades helt åt freeride och race.


Redan under torsdagen var jag supertrött i benen av all åkning. Men jag började iaf få in tekniken och kunde ta mig ner hela backen i hyfsad fart. Lyckades kvala på tiden 2:44 vilket gav mig en 5:e placering inför damklassen på lördagen. Jag var supernöjd med tanke på att jag aldrig åkt nån liknande backe förut. Det mest tekniska jag har åkt innan är Ravenhill som bara har 1 tekniskt svår sväng och dessutom knappt går snabbare än 60 km/h.

Foto: Adam Larsson (SWE)

Lördagen var så himla häftig! Redan efter bara två uppvärmnings åk var jag helt slut i kroppen. Då gjorde jag två jobbiga krascher. Kroppen orkade inte göra vad jag tänkte mig att den skulle göra så jag fick ett rejält vobbel i den snabbaste delen av backen, for rakt framåt och gled på skinnstället i säkert 30 m. Luften försvann ur mig och jag fick ganska ont i knäet, men jag klarade mig ändå bra och kunde åka vidare efter en liten stund. Nästa åk var dock inte bättre alls. I den sista vänstern fick jag ett highside och flög av brädan och landade med armen under mig. Om ni vet hur det känns när man bryter ett ben så vet ni att man får vänta några minuter innan den riktiga smärtan kommer.... men den kom aldrig som tur var. Jag tog lite vila efter det åket :) Målet var ju ändå att komma hem till Sverige hel, hehe.


Vi var 14 tjejer anmälda till Kozakov men bara 12 av oss tävlade. Malin skadade sig redan andra dagen och fick väldigt mycket vätska i knäet. Jag följde med henne till sjukhuset och försökte tolka vad den tjeckiska sjukhuspersonalen försökte förklara för oss. Men dom sa mest "don't worry. Not broken" :P haha. Inte så jättemycket förklaringar, och vi fick med oss en remiss på tjeckiska hem.

Foto: Adam Larsson (SWE)

Mitt första race gick bra. Man brukar köra 4 åkare i varje race, två går vidare och två åker ut. Men i alla tjejers första race kördes 3 åkare. Jag gick vidare.
Sedna var det semi final och vi var 4 åkare. Jag lyckades kicka iväg som två med Elena Corrigall framför mig och Lyde Begue tätt bakom. Jag visste inte att Lyde låg så nära mig då jag var fullt koncentrerad på att ta mina kurvor så bra jag kunde. Dessvärre blev det alldeles för tight in i andra kurvan så att Lyde körde rakt in i min bräda och kraschade sedan in i höbalarna. Helt otroligt så klarade jag mig och körde vidare. Resten av backen gick bra och jag avslutade racet med en andra placering, vilket betydde att jag hade gått till final.
Helt otroligt! O.o

BASS DROP photo. Check album!

I finalen hade jag inte riktigt någon plan. Att ens gå vidare så långt var verkligen ingenting jag hade tänkt mig. Dom tre brudarna jag mötte i finalen har så himla mycket mer erfarenhet än mig så planen var att hänga på dom så gott jag kunde. Jag kickade allt jag kunde men låg ändå fyra i starten, vilket kändes rätt så bra. Då kunde jag spana in hur dom körde. Men det blev ett kort race för mig. I första kurvan släppte greppen på hjulen och jag for rakt ut i höbalarna. Nu inser jag verkligen skillnaden på att köra nya hjul med race yta (som dom andra tre tjejerna gjorde) till skillnad mot dem hjulen jag hade kört på hela dagen xP haha, jag kan bara skratta åt det. Men det var kul ändå! Inga allvarligare skador, jag tog en 4:e plats och det känns helt otroligt! Jag kan inte vara mer nöjd!

Nayevo Photography. Check album!

Prispallen ägdes av dessa tre ruskigt duktiga brudar! Och jag är stoked över att få ha träffat dom och kört downhill med dom. 1. Elena Corrigall 2. Tamara Prader 3. Marie Bougord (Spoky Woky).

Resten av kvällen festade vi loss rejält och jag gick och la mig när himlen började ljusna. Vilken häftig vecka vi hade där nere, jag kan inte förstå att den är slut. Riktigt stort grattis till vår Svenske (grymt duktiga) junior Gustav Funck som tog en välförtjänt 3:e placering i junior kategorin. Du är grym!

Det är inte lätt att beskriva en upplevelse i ord. Men nu har jag gjort ett försök ;) Hoppas ni förstår hur mäktigt det här har varit och att ni blir sugna på att åka dit nästa år, för jag ser iaf redan fram mot nästa gång!

Stay Stoked,
and force your life to awesomness!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar